Naturalesa pura a l’espai natural de Sant Miquel del Fai

La cultura i la natura són les protagonistes de l’espai natural de Sant Miquel del Fai, un lloc únic on trobar mostres de l’art romànic i gòtic a més d’un paratge inoblidable, amb coves, salts d’aigua, roques i una vegetació que cal tenir el compte. Una cap de setmana a la Vall de Riells ens descobrirà més indrets de Catalunya.

Sant Miquel del Fai va ser habitat per una comunitat de monjos benedictins del segle X fins al XVI, i per això que hi trobem una riquesa arquitectònica en forma de monestirs, esglésies i ermites que agraden a un turisme actiu i cultural. Abans d’arribar a Sant Miquel del Fai, podem fer parada a Sant Quirze Safaja, on gaudir de la millor cuina de muntanya o fer una escapada al balneari de Caldes de Montbui.

Hi trobem, doncs, l’ermita romànica de Sant Martí, del segle X, on s’hi han reproduït les pintures gòtiques originals. També l’església de Sant Miquel, una capella data del segle X, que està construïda dins una gruta, i el monestir, que és una bona representació de l’aquitectura gòtica de la regió. Una visita a la Casa del Priorat ens dirà molt més sobre la vida de la zona, i des de la part més alta tindrem les millors vistes del lloc, on veurem el poble de Bigues i Riells i Riells del Fai, que també val la pena que coneguem.

Ara bé, l’entorn natural és realmente excepcional. Arribaren a la Cova de Sant Miquel, on podem entrar i veure la màgia de la natura, amb parets que regalimen aigua, estalactites i petits estanys. El Llac de les Monges es troba amagat sota una roca, mentre que trobarem un paisatge espectacular al salt d’aigua del riu Tenes. Tot seguit hi ha una de les coves més importants, la de les Tosques, on endisar-nos per les formacions rocoses.

Per a més informació sobre rutes i excursions, consultar: Sant Miquel del Fai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *