Noves categories pels allotjaments rurals

Ben aviat els allotjaments rurals de Catalunya estaran categoritzats, tal i com ja ho estan els hotels o d’altres tipus d’allotjaments, però amb un sistema propi. La Generalitat de Catalunya té previst aprovar l’any vinent un nou decret per regular aquesta nova categorització usant les espigues com a indicador.

Mas La Casassa

Ja fa gairebé 18 mesos que la Generalitat està negociant amb la Confederació de Turisme Rural i Agroturismes de Catalunya (Turalcat) i la Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural (Concatur) per dur a terme aquest canvi en les millors condicions possibles.

Durant els mesos de maig i juny s’han estat realitzant proves pilot. L’objectiu és que els usuaris disposin d’un indicador fiable que avali tant la qualitat com la quantitat dels serveis que s’ofereixen en els allotjaments rurals, creant diverses categories entre 1 i 5 espigues.

Cap allotjament estarà obligat a adherir-se a les noves categories, no obstant només es promocionaran i es donaran ajudes als allotjaments que ho hagin fet. En aquest sentit, seran els mateixos propietaris d’allotjaments rurals qui s’hauran d’inscriure previament en una de les cinc categories. Més tard, empreses externes a la Generalitat validaran entre d’altres: les condicions generals de l’habitatge, el valor arquitectònic, la insonorització, el comfort, els serveis i equipaments o les activitats que s’ofereixen.

Així doncs, esperem que ben aviat tots els allotjaments podran lluir aquest nou distintiu.

Més informació: El periódico

2 thoughts on “Noves categories pels allotjaments rurals

  1. CONCATUR. Confederació Catalana d'Agroturisme i Turisme Rural

    La informació publicada conté un error per omissió que, desde CONCATUR, Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural volem destacar:
    A Catalunya existeixen dues confederacions que apleguen la majoria del sector assocatiu del turisme rural: CONCATUR i TURALCAT. Ambdues en igual mesura fa gairebé 18 mesos que estan negociant amb la Generalitat per aconseguir una normativa de categorització el màxim d’eficient i representativa de les especificaitats del sector.
    Per tant us agraïrem que feu esment d’aquesta rectificació i tingueu en compte la rellevància de CONCATUR, que aplega prop de 600 establiments de turisme rural de les associacions ubicades a la demarcació de Girona, Terres de l’Ebre, bona part de Tarragona i la comarca del Berguedà.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *