Parcs naturals i serres a la comarca del Montsià

La comarca del Montsià és rica en parcs naturals i turisme rural. Al Sud de Catalunya, es troba a la província de Tarragona a les Terres de L’Ebre. A més dels parcs, hi ha serres destacades, bells paratges, mar, zones humides i poblacions amb monuments per a descobrir. Avui donem una volta pel Montsià.

La serra del Montsià ens ofereix un gran espectacle natural. Molt a prop de la costa, presenta una vegetació i fauna mediterrànies i alguns cims, com la Torreta del Montsià, la Mola cima o la Foradada, on pujar tot fent excursions.

Bona part d’aquesta zona està ocupada pel Delta de L’Ebre, la zona humida més gran de les terres catalanes i segona d’Espanya. En aquest espai protegit que té 7.736 hectàrees, hi ha un gran nombre de llacunes que el fan especial.

Per això el turisme actiu està força present al poder atravessar el delta amb vaixell. La zona és privilegiada i també practicarem submarinisme, escalada, rafting, BTT, senderisme…

De la seva banda, les muntanyes que formen el parc natural dels Ports agrupen espècies de fauna i flora en perill d’extinció. Les formacions geológiques ens ofereixen paisatges únics protagonitzats per zones de fagedes. La serra de Godall també s’extén per aquesta comarca.

Les rutes rurals ens porten cap a pobles amb encant, d’un fort patrimoni cultural, ideals per a visitar tot fent una passejada. A Ulldecona són interessants les pintures rupestres prehistòriques i el castell, mentre que a Alcanar hi trobem l’església de Sant Miquel.

Amposta és la capital de la comarca del Montsià. Allà podrem veure el seu castell, el centre històric, la Torre de la Carrova o el Museu de les Terres de l’Ebre.

La població de Mas de Barberans, situada a la falda dels Ports, és un dels principals miradors de les serres del Montsià. La Sènia, un lloc força industrial, té un passat àrab que es pot veure ens alguns edificis i també destaquen els molins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *