Per fi la pluja

Després de la calma, arriba la tempesta. Per fi, la sequera remet, i amb ella la polèmica sobre el minitrasvassament, que finalment ha estat derogat. Ara, un cop tancada la batalla per l’Ebre continua la lluita amb la petició d’ICV al govern pel que fa al Ter.

Els embassaments catalans superen avui la capacitat de fa un any, però malgrat tot segueix sent imprescindible concienciar-nos que l’aigua és un bé escàs i que cal no malgastar-la.

Embassament de Sau - maig 2008

La mostra més gran de l’evolució dels embassaments la trobem al Pantà de Sau, a Vilanova de Sau, que amaga sota les aigües el poblet de Sant Romà, del qual normalment només se’n distingeix la torre de l’església. En temps de sequera, l’església completa ha aparegut als nostres ulls, i ara ha tornat al seu cau, com podeu veure al reportatge fotogràfic de Nació Digital.

El pantà, juntament amb el de Susqueda, pertany a la conca del Ter, i ambdòs estàn enmarcat dins el Massís de les Guilleries, bell paratge natural que val la pena visitar entre les comarques d’Osona i La Selva.

Més informació sobre l’estat dels embassaments: Agència catalana de l’aigua pdficon_small1.gif (document PDF)

Audrey Hawes-Mayayo

One thought on “Per fi la pluja

  1. graxa de sapato

    Oi Existe mais artigos semelhantes a este em
    seu site ? eu quero muito em saber mais e me encantei com a forma que foi explicado o assunto .
    Caso possa me orientar serei muito grato

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *