Per un món més verd… arriba la guerrilla gardening!

Encara hi ha inconformistes que van més enllà per tal de crear un món més verd i natural. La guerrilla gardening (enllaç en castellà) o guerres jardineres és un concepte que engloba tot un seguit d’activitats realitzades per persones o col·lectius que volen substituir el ciment de les ciutats per flors i plantes. T’hi apuntes?

No és una activitat nova, doncs va aparèixer cap als anys 70 als Estats Units amb el moviment hippy que pretenia inundar les ciutats de zones verdes. La cosa va anar agafant força i a l’any 2004 Richard Reynolds va tenir la idea d’embellir la ciutat plantant en zones descuidades gràcies al moviment de guerrilles de jardí. Actualment, la història continua i hi ha molts grups de persones de tots els països que es disposen a omplir espais urbans de natura.

I com ho fan? trien un espai (carrer, zona verda mal gestionada, una vorera, mobiliari urbà) per tal de sembrar vegetals o flors, es reuneixen en grups organitzats per tenir cura d’un nou jardí o plantació o bé busquen la cooperació de membres de la comunitat rural local on s’estableix. Fantàstic, no trobes?

Moltes persones tiren i llancen boles de llavors al sòl per a que germinin al lloc escollit. Al cap d’un temps, podem veure unes precioses flors a un espai que abans era buit. Les boles de llavors són molt fàcils de fer i es poden plantar en qualsevol lloc. Necessitem barregar argila, compost, aigua i llavors per tal d’aconseguir el tamany d’una bola. En aquesta web t’ensenyen a crear les bombes de llavors (enllaç en castellà).

Per tal de passar-ho millor, hi ha diferents mètodes per tirar les boles i participar de la guerrilla gardening (enllaç en castellà): anar en grup per la nit, tirar les boles amb raquetes, pales, tiraxines… d’altra banda, és una activitat lúdica i ecològica que es pot realitzar amb nens a mode de joc amb l’objectiu d’apropar-los a la natura.

Prepara una bomba i transforma la teva ciutat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *