Pla de l’Estany, natura i llacs

La comarca del Pla de l’Estany ens aporta tota classe de racons naturals i un gran patrimoni. La trobem al costat de la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Gironès. Us presentem aquest lloc on poder fer excursions i visitar les poblacions que hi formen part. Ideal per a aquesta època primaveral.

Ens trobem en un dels entorns naturals més destacats de Catalunya. La riquesa de la fauna i flora són notables amb gran varietat d’ocells. Per a fer excursions, hi resaltem la Font Pudosa, de la que diuen que té propietats curatives. Ara hi ha un balneari on la hidroteràpia és protagonista.

També podem fer senderisme pel Camí de les Centrals per arribar a la Reserva natural de fauna salvatge de l’Illa de Fares, ple d’aigua i roques. La ruta de les Estunes ens porta a veure exemplars d’alzines i roures, i salts d’aigua.

Però els estanys són veritablement l’ànima d’aquesta comarca. El més significatiu és l’estany de Banyoles, capital de comarca, declarat paisatge pintoresc l’any 1951 i subseu de rem del Jocs Olímpics el 1992. L’estany té un gran valor, doncs és el primer llac natural més gran de Catalunya, amb 2.150 m de llargada. Amb una superfície de 111,7 hm² i profunditat màxima és de 62 m.

Hi ha altre estanyols, com el de Porqueres, el del Vilar, de la Cendra, el de Camós… A les poblacions properes, podrem veure el parc de les coves prehistòriques de Serinyà; anar a la fira de la mel de Crespià; o el patrimoni de Cornellà del Terri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *