Platges netes, on estan?

Ser “Water Watcher” està de moda aquest estiu. El programa “Eye on Earth”, de l’Agència Europea del Medi Ambient (AEMA, enllaç en castellà), inclou un servei que ofereix informació sobre l’estat de neteja de les platges europees. L’anomenat ‘Water Watch’ (Vigilant de l’aigua) utilitza informació científica a més de les opinions i les observacions de la gent que qualifica la neteja de les platges que coneix.

La web inclou també informació sobre la qualitat de l’aigua de més de 21.000 zones de bany de tota Europa. “Amb aquesta aplicació, la gent pot esbrinar la situació de les platges més properes o de les quals pensen visitar durant les seves vacances”, comenta el professor Geoffrey Lipman, portaveu de l’Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides (enllaç en castellà).

Les platges estan qualificades mitjançant un rang de colors semblant al dels semàfors. Un dit polze verd cap amunt és positiu, un ámbar indica qualitat mitja i un cercle vermell amb un polze cap avall és per a una platja en dolentes condicions.

Aquest servei no només ajuda a la gent a triar on banyar-se, segons els seus responsables també influeix positivament en el medi ambient, ja que les autoritats públiques i els ecologistes poden actuar sobre possibles àrees problemàtiques.

“Les dades i opinions d’usuaris que es publiquen en el portal permeten apreciar la manera que el canvi climàtic afecta a la nostra manera de vida i, al revés, la manera que nosaltres afectem al medi ambient amb les nostres accions”, indica Jacqueline McGlade, directora executiva de l’Agència Europea del Medi Ambient (AEMA).

Encara que s’ampliarà en el futur, ara com ara la web té informació sobre platges d’Espanya, Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Grècia, Hongria, Malta, Eslovènia, Sèrbia i Eslovàquia.

Enric Rodrigo

3 thoughts on “Platges netes, on estan?

  1. 敷きパッド アウトラスト ダブル ひんやりマット 夏 涼感 清涼 ウォッシャ

    PDFを読んで好きな人のための非常に興味深いですと思うし、私は何かを横切って起こりました私は興味をそそらだと思いました。私が来たので、それはあなたのサイトにリンクされてオーバー。私は本当にあなたのサイト、私はから来た1が、あなたのサイトに良い無し少ないとの間の関連性を把握傾けます。

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *