Protegeix les teves platges aquest estiu

Aquestes vacances viuràs llargues jornades especials a la platja. Per tal de que puguis banyar-te amb comoditat ara i al llarg dels anys, aquestes necessiten estar perfectes i protegides, una cosa que hem de fer entre tots. Cal una certa consciència medioambiental per respectar aquests paratges quan anem d’oci a la platja.

Si mengem a la platja, hem de tenir cura de no tirar cap aliment a la sorra. Cal portar bosses per a la deixalla i després tirar-les al lloc corresponent. La millor forma d’evitar la contaminació de la sorra és utilitzar les papereres que trobem distribuïdes al llarg de totes les platges.

La festa a la platja amb motius de celebracions és tot un luxe. Però després cal tirar a la brossa la beguda, menjar i tots els estris que portis i ja no necessitis. Vigila en no tirar res a l’aigua del mar, sobretot líquids que siguin contaminants.

És molt desagradable trobar restes de cigarrets a la sorra, a més estem perjudicant el medi ambient. És més senzill i higiènic guardar-les a un envàs no inflamable per tirar-les posteriorment. A més, actualment hi ha petits recipients que et pots emportar o be que trobaràs a alguns racons de les platges i que serveixen de cendrers.

La Diputació de Barcelona vetlla també per la convivència a les platges. S´ha de tenir cura de no molestar a la gent, no s´hi ha de portar animals de companyia i cal respectar les instal·lacions que hi trobem: dutxes, sanitaris, llocs per a fer activitats, bars…

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ens aconsella: No es poden treure organismes del mar. No agafar tellerines, musclos, i altre espècies que trobem al mar. No es pot pescar fora de les zones reservades per aquesta finalitat, i en el cas de practicar pesca submarina, es necessari senyalitzar la posició i allunyar-se de les zones de bany.

Quan marxem de la platja, hem de tenir cura de no deixar residus en tot l’espai per tal de no contaminar i que la resta de banyistes no es trobin cap deixalla al seu costat. Gaudeix de les platges catalanes aquest estiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *