Radiografia del Viatger Rural 2008

Avui hem presentat en roda de premsa la “Radiografia del Viatger Rural 2008”, segona edició de l’únic estudi del sector del turisme rural a Espanya. La presentació s’ha realitzat a Madrid a l’Hotel AC Retiro i ha congregat a un gran nombre de mitjans, especialment interessats en conèixer com ha afectat la crisi en el comportament del viatger rural.

L’estudi, que analitza els hàbits i tendències dels usuaris de turisme rural, busca oferir una visió de quina és i quina serà la tendència en els hàbits dels viatgers rurals.

Segons les dades recollides a la “Radiografia del Viatger Rural 2008”, 1 de cada 2 viatgers rurals afirma que la crisi ha suposat un canvi en les seves vacances. El 40% dels viatgers rurals que s’han vist afectats per la situació econòmica global, garanteix que aquest estiu ha viatjat menys dies, el 36% que ha triat un allotjament més econòmic, mentres que el 17% ha optat per un destí més proper.

Per altra banda, un altre dels punts destacables de l’informe és que la despesa dels viatgers rurals s’ha contingut en el 2008 i el preu es converteix en un factor decisiu en l’elecció de l’allotjament. Finalment, destacar que el 87% dels no viatgers rurals es planteja anar de turisme rural en el futur.

Per aquells que estiguin interessats en conèixer les principals conclusions de l’estudi oferim diversos documents. L’accés als mateixos és públic, però si algú desitja difondre la informació a través d’altres canals de comunicació, preguem que citi la font.

Més informació:
Informe general pdficon_small1.gif (document PDF en castellà: 509 KB)
Informe Catalunya pdficon_small1.gif (document PDF en castellà: 992 KB)
Nota de premsa nacional pdficon_small1.gif (document PDF en castellà: 165 KB)
Nota de premsa Andalusia pdficon_small1.gif (document PDF en castellà: 164 KB)
Nota de premsa Catalunya pdficon_small1.gif (document PDF en castellà: 166 KB)
Nota de premsa Euskadi pdficon_small1.gif (document PDF en castellà: 165 KB)
Nota de premsa Navarra pdficon_small1.gif (document PDF en castellà: 164 KB)

2 thoughts on “Radiografia del Viatger Rural 2008

  1. Pingback: Blog TopRural: turismo rural » Festivitats rurals per a l’any 2009

  2. Pingback: Blog TopRural: turismo rural » Toprural als mitjans de comunicació 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *