Recerca per zones: la Garrotxa

Ja vem donar a conèixer les noves recerques per zones per trobar la casa rural ideal, amb la presentació de la zona del Berguedà com a estrena. De moment, hem posat les més buscades a Google i, poc a poc, anirem afegint noves àrees. Avui presentem la Garrotxa, una altre zona on reservar el teu allotjament fàcilment i directament a Toprural i que ja pots trobar al nostre llistat de cases rurals a la Garrotxa.

La Garrotxa és una de les comarques més extenses de Catalunya. Uneix muntanya, un paisatge meravellós, parcs naturals, gastronomia i, fins i tot, la zona dels volcans més important de Península Ibèrica. La riquesa dels seus paisatges forma part de la Xarxa Natura 2000, en una iniciativa europea per a protegir els espais naturals més singulars i ben conservats.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és una meravella pels sentits. Podem gaudir d’una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava. A més, la seva flora és diversa amb una clara influència del paisatge vegetal mediterrani. Gairebé el 65% del Parc Natural són alzinars, rouredes i fagedes.

Un dels espais més característics del parc és La Fageda d’en Jordà, un bosc ric en faigs on hi podem fer excursions i senderisme en diferentes rutes senyalitzades, ideal per anar amb famílies. Aquí s’ha de destacar el volcà de Santa Margarida, on trobar un ample cràter circular, dins del qual trobem l’ermita que li dóna nom. D’altre banda, també podem veure el volcà del Croscat, marcat pel seu con, que és el més gran de la Península Ibèrica, amb un total de 160 m d’alçada.

Però la Garrotxa és molt més, doncs està formada per poblacions peculiars, al costat del parc, que aporten una gran riquesa cultural i patrimonial. També trobem colades de laves a Castellfollit de la Roca; espais rurals amb masies a Batet de la Serra; les fantàstiques representacions medievals de Santa Pau; els edificis modernistes d’Olot, la capital de la comarca; i el conjunt històric-artístic medieval més ben conservat de Catalunya a Besalú.

En els propers mesos us anirem parlant de les diferentes zones en les quals pots buscar allotjament. A banda del Berguedà i La Garrotxa, també trobem cases rurals a l’Empordà.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *