S’admeten nens

No fa massa, Tripadvisor va publicar els resultats de la seva enquesta sobre les tendències viatgeres per a 2009 (enllaç en anglès). Personalment em va cridar l’atenció una: el 71% dels viatgers demanen crear una secció especial per a nens en els avions, per a evitar ser molestats per ells. I el 13% opina que s’hauria de prohibir viatjar als nens en els avions.

I en el turisme rural?
Personalment crec que el viatger rural es distanciarà d’unes opinions tan dràstiques, però és cert que també busca tranquil·litat en les seves vacances en el camp.

En la immensa majoria de les cases rurals les famílies amb nens són molt benvingudes. Els donen un entorn obert i relaxat i els nens estan feliços. També hi ha alguns allotjaments que han decidit posicionar-se com destinació tranquil·la per a parelles. Aquestes cases o hotels intenten filtrar les reserves per a, en la mesura del possible, evitar que vagin nens que podrien entorpir la tranquil·litat del seu públic objectiu, les parelles. És un tema delicat: es pot entendre que vulguin defensar la tranquil·litat del seu públic objectiu però no ho poden fer de forma massa oberta perquè podria aixecar butllofes o fregar la il·legalitat.

Des d’un punt de vista legal
En Espanya està prohibida la discriminació per raó d’edat, però en certs àmbits (per exemple, entrades a espectacles públics o el dret laboral) es pot limitar per raons objectives -i no subjectives com la raça, religió, etc.- com per exemple que els menors de X anys facin soroll i que la casa rural vengui el concepte de tranquil·litat. La pàgina de l’allotjament hauria d’expressar la limitació en aquests termes.

Com posicionar-se?
Encara que legalment es podria justificar la limitació d’accés per als nens personalment no recomanaria fer-lo. Crec que és més interessant publicar de forma el més transparent possible el posicionament de l’allotjament i el seu públic objectiu. Per exemple les cases rurals amb activitats per a nens poden indicar-lo en la seva fitxa, i les cases que es dirigeixen especialment a parelles també poden informar sobre això. Al meu entendre no hauria de tractar-se d’admetre o no a nens, sinó de posicionar-se i deixar als usuaris fer la seva elecció en conseqüència.

En tot cas, ens agradaria saber la teva opinió i fomentar un debat sa sobre aquest tema.

Per a buscar cases rurals amb activitats per a nens:

1. Anar al cercador de cases rurals
2. Triar la teva destinació (regió, província, municipi o poble)
3. Triar l’opció “Més característiques”
4. Marcar l’opció “Serveis: activitats per a nens”

François Derbaix (enllaç en castellà)

3 thoughts on “S’admeten nens

 1. lurdes gangonells

  Quan nosaltres teníem el fill de 6 mesos, vam voler anar a un hotel que en demanar si tenia cuna disponible, directament ens van convidar a escollir un altra casa rural. Nosaltres també buscàvem tanquilitat, tenir un nen no vol dir que sigui un problema per això. Evidentment depén del tipus de nen, el nostre és una bassa d’oli. En canvi ens hem trobat (quan no teníem fill) que algun altre hoste adult no ens deixava trobar la tranquilitat que buscàvem.

  Reply
 2. Nettie

  Nothing wrong with being a vegetarian. But that meal (if that is the only thing she ate) is no where near enough sustenance if she is brngtsfeediea. And those flavors together are just gross. Baked beans from a can as a meal? What is this, the Depression???

  Reply
 3. auto insureance discounts for Tyler, TX employees

  ca “ăla rău” să renunÅ£e singur la ceva ca să ne simÅ£im victorioÅŸi. Cam asta-i logica, nu?” Când (s-au prefăcut că) l-au judecat pe CeaÅŸcă, publicul care în zilele noastre trece sub tăcere toate porcăriile din glorioasa lui carieră politică a simÅ£it cum i se urcă fierea în gât când a spus “Nu sunt inculpat, sunt PreÅŸedintele României ÅŸi comandantul suprem al Armatei!” DeÅŸi era 100% adevărat, nu fusese demis din funcÅ£ie de organul abilitat (M.A.N.) ÅŸi era legal toate astea. Cam ciudat, nu? 🙂 ~Nautilus

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *