Sant Valentí i els enamorats

Al través dels temps i les diferents époques, totes les societats han trobat una forma de venerar l’amor. A l’antiga Grècia, Afrodita era la deesa de l’amor, i Eros el responsable de la fertilitat i el desig. Mentrestant, els antics romans honoraven Cupido, a qui avui simpàticament recordem amb l’arc i la fletxa. També els egipcis representaven en Qadesh (enllaç en castellà) l’amor i el plaer.

Al Japó es celebra el Tanabata (enllaç en castellà), que a l’igual que a Xina i el dia del Qi Xi (enllaç en castellà), recorda l’antiga història de la princesa enamorada d’un pastor, separada pel seu pare. Sempre fidels als números, les celebracions a l’orient són el setè dia del setè mes segons el calendari lunisolar.

A Amèrica Llatina es celebra el dia de l’amor i l’amistat. A Europa i el món anglosaxò el 14 de febrer festejem el Dia de Sant Valentí on la tradició mana enviar targetes d’amor a la parella. Les primeres postals enviades massivament, anomenades “valentine’s”, daten del 1847. Des de llavors, la celebració ha evolucionat fins al punt, com tothom sap, en que no n’hi ha prou amb enviar una postal. Ningú dubta que l’amor és exigent.

Sant Valentí és una excel·lent ocasió per a continuar enamorant la nostra parella. A vegades trobar un regal esdevé un mal de cap però amb una bona sorpresa mai ens equivocarem! Un sopar romàntic, l’escalfor d’una ximeneia, cava, xocolata i unes flors faran brollar les guspires de l’amor. Si cerques una bona idea, sorpren la teva parella amb una estada rural. A Toprural t’ho posem fàcil i hem creat una pàgina especial amb totes les ofertes per al cap de setmana de Sant Valentí.

Busca el teu allotjament: cases rurals per a Sant Valentí

2 thoughts on “Sant Valentí i els enamorats

 1. Jotaefe

  A Catalunya el dia en que es celebra i es mostra l’amor i també l’amistat és el 23 d’abril, dia o diada de Sant Jordi. El Sant Valentí ens ha estat posat i imposat pels grans magatzems, a l’estil del Pare Noel i el Halloween.

  Reply
 2. les umbertes

  CAP DE SETMANA ROMANTIC

  Durant el mes de febrer vine a les umbertes a gaudir d´un cap de setmana romàntic amb la teva parella, en un marc incomparable enmig de la natura, per tan sols 240,00 €
  el preu inclou:
  dues nits en habitació de matrimoni.
  dos sopars romantics per parella.
  dos esmorzars complerts tipus buffet amb embotits i formatges de la zona i melmelades casolanes.
  un detallet de benvinguda

  Validesa 27/feb./2011

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *