Segueix els actes i celebracions de la diada de Sant Jordi 2013

Un any més, gaudirem d’una jornada especial. Encara que Sant Jordi, el 23 d’abril, no és festiu a Catalunya, els carrers s’omplen d’actes per a celebrar el dia de la Rosa i del Llibre. Flors, pastissos, natura, llibres, enamorats, regals… és una de les festes més maques de l’any que convida a compartir els millors moments i el bon temps amb les persones que estimes.

A les diferents poblacions catalanes trobarem representacions i esdeveniments que giren sobre la llegenda de Sant Jordi. De quina manera ho celebraràs?

Sant Jordi 2013

Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc. En aquesta bonica població fan actes especials des de fa molts anys. Del 19 al 28 d’abril, Montblanc recrea actes centrats en la vida medieval i en la figura del patró de Catalunya. Es tracte de viure com fa segles, amb mercats, representacions de la llegenda, pregons, entrega de la rosa, coronacions reials… on tot el poble hi participa.

Celebració de la diada al castell de Sant Jordi d’Alfama a l’Ametlla de Mar. Normalment, cap a voltants del 28 d’abril, es realitzen actes en el castell de l’Ametlla de Mar amb caminades populars, concursos gastronòmics i gimcanes, entre d’altres actes.

La diada a Sant Cugat Sesgarrigues. Con a d’altres indrets, a Sant Cugat Sesgarrigues també hi haurà parades de llibres i roses. Les celebracions duren diferents dies, doncs hi ha exposicions per commemorar l’any Espriu.

Fira de Sant Jordi a Torrelavit. L’especial fira és de llarga tradició, ja que a més de llibre i roses, a Torrelavit trobarem parades d’objectes d’artesania i productes naturals.

Diada de Sant Jordi a Palafrugell. Presentacions de llibres, cinema en català i actes de “Flors i Violes” a Palafrugell, on també tindrà lloc el 6è Concurs de Poesia Fundació Jesús Serra.

Actes a Tàrrega. Del 19 al 24 d’abril, els actes a Tàrrega per Sant Jordi són sobretot literaris. Hi haurà relats infantils, rutes pels indrets més emblemàtics de la Tàrrega medieval i jueva, recitals de poesia

Fira de Sant Jordi a Olesa de Montserrat. És una de les més conegudes amb els “Tastets”, on diferents restaurants del municipi oferiran tapes diverses a preus reduïts; a més de premis literaris.

Pots consultar informació sobre la llegenda, imatges i més festes a la web de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *