Solucions ecològiques pel dia a dia

A la nostra vida quotidiana tenim l’oportunitat de fer petits gestos en favor de la sostenibilitat ambiental. No fa gaire, vàrem publicar una petita guia per reciclar correctament on exposàvem què s’ha d’abocar a cada contenidor. Avui farem un petit pas més i presentarem alguns invents ecològics que ens poden ser molt útils en l’àmbit domèstic.

Solucions ecològiques pel dia a dia

La rentadora és l’aparell domèstic que més energia consumeix. Ara podem estalviar energia, aigua i detergents a cada bugada. Les ecoboles (enllaç en castellà) permeten rentar la roba blanca i de color amb aigua a menys de 60ºC. Permet rentar a menys temperatura reduïnt així el cost de la factura d’electricitat. Les ceràmiques naturals que duen a l’interior ionitzen l’aigua, regulen els nivells de clor i l’acidesa, esterilitzen i desinfecten la roba. Estalvien fins a un 80% de detergent i suavitzant. La seva vida útil és aproximadament d’uns 1000 rentats i costen entre 30 i 40€.

També trobem invents semblants per estalviar combustible en els vehicles. En aquest sentit determinats lubricants (enllaç en castellà) permeten reduir el consum de combustible fins un 4,5%, disminuint la temperatura del motor i millorant el seu rendiment. Al mateix temps redueixen les emissions contaminants del cotxe. Aquests lubricants tenen un cost aproximat de 25€. Unes gotes de lubricant al dipòsit de l’oli et serviran per conduir més eficientment centenars de quilòmetres.

Per últim, un métode per evitar que l’oli que utilitzem a la cuina contamini l’aigua. Cal recordar que 1 litre d’oli pot contaminar fins a 50.000 litres d’aigua. La solució ideal és abocar l’oli en recipients de vidre i portar-ho als punts nets que habiliten molts ajuntaments. Una altre bona opció és compactar l’oli i abocar-ho al contenidor de matèria orgànica. Això és possible gràcies als solidificadors d’oli (enllaç en castellà) que existeixen al mercat, 100% naturals.

One thought on “Solucions ecològiques pel dia a dia

  1. Buddy

    Le garde des &leroo; saaux &qaquu; doit effectivement avoir besoin de nous pousser à garder un maximum d’eau, histoire de l’utiliser ensuite pour nettoyer devant sa porte !!!M’enfin, on s’éloigne du sujet, là…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *