Un cap de setmana a la Vall de Boí

Passar un cap de setmana a la Vall de Boí es una experiència única que ens permet gaudir de la natura fent excursions, practicar esports de muntanya, anar al Parc Nacional d’Aigüestortes, relaxar-nos a un spa o visitar el romànic de la zona.

En aquest indret hi ha un conjunt d’esglésies romàniques d’alta riquesa arquitectònica que són avui declarades Patrimoni de la Humanitat. A la població de Taüll trobem l’església de Santa Maria de Taüll, que data del segle XII, on hi destaquen els arcs llombards dels absis, i la reproducció del conjunt pictòric de l’absis central, que es troba al MNAC.

Per la seva part, l’església de Sant Climent, també del segle XII, és un clar exponent del romànic català. Hi podem veure un imponent torre-campanar de planta quadrada de sis pisos. La bonica població de Barruera amaga l’església de Sant Feliu de Barruera, mentre que Durro, amb les seves cases de pedra ens presenta l’església romànica de Sant Quirc de Durro.

Són pobles singulars, petits, envoltats d’un encant mai vist que protagonitza un paisatge ple de verd i muntanyes ideals per a la práctica del senderisme. Reserva la teva casa rural a la província i coneix un món de possibilitats per explorar.

La Vall de Boí ens regala camins per a fer rutes, envoltats sempre d’història. En concret, recomanem la Ruta de la Lludriga, on passarem per la palanca de La Molina fins al Planell d’Aigüestortes. La durada d’aquest recorregut és de 1 hora i mitja i ens permet pujar i baixar camins al costat del riu San Nicolau.

Però gràcies a la seva distribució geogràfica podem practicar tot tipus d’esports durant tot l’any: des d’escalada, descens en barrancs, hípica i esquí a l’hivern.

11 thoughts on “Un cap de setmana a la Vall de Boí

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *