Un sobrenom fet casa rural

Casa Las Viudas és una antiga casa de llauradors de gran tamany que l’any 2008 va ser rehabilitada per a gaudir-la com a casa de turisme rural. Es troba a la localitat de Sierra de Luna, comarca de Cinco Villas (Saragossa), famosa per la cançó de Francisco del Val del mateix nom.

El nom Casa Las Viudas té una llarga història que es remunta a 1770 quan els veïns del poble l’anomenaren així perquè hi vivien soles María i Valentina, sogra i nora s’havien quedat vídues després de la mort de José i Severino Pérez, pare i fill respectivament i “amos de la casa”.

Ambdues convisqueren juntes i van mantenir el patrimoni familiar, ben aviat el poble l’anomenaria “Casa Las Viudas“.

Casa Las Viudas

Cadascuna de les habitacions conserva el nom de dones que van néixer o viure en aquesta casa: María Naudín, Valentina Pérez, Águeda Pérez, Dorotea Aramburo, Oriola Pérez i Elisa García.

Des de llavors, no només a Sierra de Luna, sino també a altres pobles de la comarca es coneix la casa amb aquest sobrenom.

Aquest fet i la voluntat de conservar aquesta part de la seva història ha dut als propietaris a anomenar així aquesta casa rural, per la que us invitem a passar per a gaudir del silenci, la tranquil·litat, els productes de la localitat, els paisatges i l’art de l’entorn. Ens trobem a la comarca de Cinco Villas on podreu trobar des de restes arqueològiques i paleontològiques fins a viles medievals, palaus i paisatges pintorescos… i una excel·lent gastronomia.

Més informació: Blog Casa Las Viudas (enllaç en castellà), Casa Las Viudas a Facebook (enllaç en castellà)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *