Una escapada a les cases rurals dels Pirineus Catalans

Cultura, esport, natura… hi ha tantes coses a fer als Pirineus. Ocupen dues grans províncies, Girona i Lleida, i ofereixen paratges naturals i una arquitectura única. Pots reservar cases rurals als Pirineus Catalans en la nostra recerca per zones turístiques directamente sense haver de buscar per províncies o pobles. El paradís de la natura t’espera!

Els Pirineus formen un món de sensacions per a grans i petits. S’estenen desde el Cap de Creus (a la Costa Brava) fins a la Vall d’Aran (a La Cerdanya) amb una riquesa cultural i natural que permet fer visites culturals i practicar esports d’aventura, tant a l’estiu, com a les famoses pistes d’esquí, a l’hivern.

Les zones de muntanya són nombroses, doncs compte amb 10 reserves de protecció especials i alguns dels parcs naturals més importants de tota la Península. Un exemple és el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic nacional de Catalunya on hi destaquen els llacs i estanys d’origen glacial quaternari.

Per la seva banda, el Parc Natural de l’Alt Pirineu és el més gran de tota la comunitat, que a més de llacs i rius, és lloc de preservació de l’ós bru, animal en perill d’extinció.

El seu patrimoni cultural és excepcional. Podem fer una excursió cap a la Vall de Boí i descobrir la seva ruta romànica. Està formada per un conjunt d’esglésies declarades Patrimoni Mundial per la seva òptima conservació. Algunes daten dels segles X, XI i XII i les més conegudes són les de Sant Climent i Santa Maria de Taüll.

Però també són importants els castells de l’Alt Empordà, com el de Rocabruna i Perelada. Al Ripollès, el monestir de Santa Maria de Ripoll ofereix una arquitectura profunda del segle X.

En les rutes, podem fer excursionisme per la Vall de Núria i arribar al seu santuari a través del cremallera, conèixer la ruta modernista de la Pobla de Segur, o bé veure els dolmens de Senterada a l’Alt Urgell.

Pots trobar altres zones turístiques on reservar la teva casa rural a la Costa Brava, el Berguedà o a la Garrotxa.

2 thoughts on “Una escapada a les cases rurals dels Pirineus Catalans

  1. Anna

    Voldria simplement indicar-vos que en parlar d l’extensió dels Pirineus heu comés una errata, doncs la Vall d’Aran no està a la Cerdanya, ni tan sols estan a tocar. Totes dues zones estan als Pirineus i són precioses, però no tenen res a veure. Moltes gràcies.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *