Una passejada per la Vall de Ribes

Un cap de setmana per la Vall de Ribes, al Ripollès, Girona, i a uns 100 km de Barcelona, ens omplirà de natura, benestar i noves experiències.

El municipi més poblat és Ribes de Freser, banyat pel riu que porta el mateix nom, i de llarga tradició ramadera. Són populars les seves fires de productes artesanals, com el formatge de vaca o ovella, i els diferents tipus de mel, molt importants a tota la comarca.

La vegetació típica de l’alta muntanya permet fer-hi excursions i arribar a cims força alts, com el Puigmal, amb quasi 3.000 m d’alçada; el Nou Creus amb 2.800 m o el Torreneules amb 2.700 m. Això unit a pobles petits amb cert encant i importants monuments d’arquitectura romànica que crea paissatges dignes de ser admirats durant tot l’any.

Recomanem una petita visita a la bonica població de Queralbs, un poble on hi podem arribar amb el cremallera, un tren que també ens porta a la Vall de Núria i té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 m. A més, el cremallera és garantia de la preservació de la salut mediambiental de la vall.

Queralbs hi destaca per les seves cases, totes de pedra i taulades de pisarra, i per tenir una de les esglésies més antigues, d’estil romànic, que data del segle X. És un poble idílic on només s’hi respira tranquil·litat i podem trobar camps amb animals de pagès que hi pasturen. A l’estiu i a la temporada d’esquí la població augmenta. La seva festa major és a finals del mes de juliol.

Des del poble podem practicar senderisme per camins senyalitzats que ens porten a la Vall de Núria, on hi ha el santuari de la Mare de Déu de Núria, un museu, botigues, i una gran quantitat d’activitats relacionades amb la natura per a tota la família.

Foto: arrozconnori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *