Una ruta diferent per l’Alt Camp

L’Alt Camp, a la província de Tarragona, representa una zona de fort interès turístic. Està representada pel conreu de vinyes, on s’hi respira natura i amb una forta riquesa monumental i cultural que permet realitzar excursions per la comarca. El folklore (doncs és terra de castellers), la rica gastronomia (amb típiques calçotades) i els bells pobles que la formen són altres atractius per a escollirla. Reserva la teva casa rural en aquesta zona i gaudeix!

Un lloc pels amants de la natura són les muntanyes de Prades, refugi d’excursionistes que permet practicar senderisme i conèixer la fauna i flora del lloc. Arribem a Valls, la capital, una població que atrau per les seves places forticades (on hi havia un barri jueu), el monument als Xiquets de Valls i l’església gòtica.

Al costat, el poble d’Alcover permet fer rutes per la Vall del Riu Glorieta, on veurem l’ermita del Remei, el barranc de la font de l’Om, molins fariners… amb vegetació sorprenent. A més, Alcover és conegut per les seves festes, com la Fira dels Bandolers, que es celebra el 2n cap de setmana d’octubre, una festa dinàmica on els ciutadants es vesteixen de bandolers per a fer molt de soroll.

Però el més impressionant de la comarca és el monestir de Santes Creus, de visita obligada per la seva riquesa patrimonial, doncs és un conjunt monàstic cistercenc amb una gran quantitat d’elements arquitectònics de diferents èpoques. Barreja romànic, gòtic, barroc…

Altres poblacions que mereixen ser conegudes pels seus encants són Montferri, Vila-rodona, Figuerola del Camp, Cabra del Camp i Nulles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *