Una vall amb molt d’encant

La Vall d’Aran és un dels racons més sorprenents del nostre territori. Envoltada pels pirineus entre França, Catalunya i Aragó, ofereix per al viatger múltiples oportunitats. Durant molts anys, Vielha e Mijaran, la seva capital, havia estat pràcticament aïllada dels territoris que l’envolten. Cal tenir en compte que el 30% del territori aranés supera els 2000 metres d’alçada i fins que es va obrir el Port de la Bonaigua i el túnel de Vielha, la Vall d’Aran tenia una complicada comunicació.

No obstant, avui en dia les seves muntanyes acullen anualment a molts viatgers atrets principalment per la possiblitat de practicar esports d’hivern. Sense anar més lluny, Torisme Val d’Aran ha publicat aquest 2009 un nou folletó promocional amb les activitats complementàries a l’esquí tradicional, tals com l’esquí de muntanya amb més de 35 itineraris senyalitzats, les raquetes de neu o les carreres de gossos.

Luna de Montaña

La Vall d’Aran també ofereix al viatger una tranquil·litat inigualable amb la possibilitat de organitzar rutes a cavall o practicar el senderisme. El paisatge és certament de somni, tant a l’hivern com a l’estiu. Al Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de San Maurici, compartit amb les comarques del Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà hi trobarem més de 200 estanys i innumerables rierols, valls formades en U hereves de les geleres quaternàries i l’erosió glacial.

I potser la part més desconeguda de la Vall d’Aran sigui la gran herència d’art romànic on destaquen l’esglèsia de Santa Maria de Arties, Assumpció de María de Bossost o Sant Miquel de Vielha.

Si vols gaudir de l’hivern i la muntaya, la Vall d’Aran és el teu destí.

Luna de Montaña (Es Bordes, Benos)

Tierras de Aran (Vielha e Mijaran, Betlan)

Casas Dusina (Naut Aran, Garos)

Peira Blanca Hotel (Naut Aran, Garos)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *