Viatjant cap als records

Temps passats i sentimets retrobats

És possible que el principal mèrit de la Casa Rural del Corral sigui evocar els nostres records més oblidats. Un modest habitatge que ha recuperat per a la memòria i les emocions aquells espais, teixidures i aromes d’un temps passat, però que reconeixerem com dipositàries de les nostres arrels familiars.

La pissarra, la calç, la fusta, la penombra ens faran despertar imatges plenes de sensacions i vida viscuda. Recuperarem part del que vam ser i descansarem del que ara som per a deixar-nos bressolar a la falda d’aquestes parets, perquè hem anat a parar, fixa’t tu!, a la casa del poble de l’àvia.

Casa Rural del Corral

El Centre de Turisme Rural del Corral, es composa de dues edificacions per a allotjaments (la Casa Rural i l’Apartament Rural), és un conjunt d’arquitectures tradicionals típiques i acollidores dels pobles d’Extremadura al costat del Parc Nacional de Monfragüe. Aquests tres edificis estan circumdant “el corral”, element indispensable de l’antic habitatge que albergava les quadres, l’hort, celler, galliner, etc.

Entorn a ell, es van construir i es van demolir edificacions, però el corral romania com font de subsistència ja que amb ell es cobrien les necessitats primàries de les famílies rurals. Avui és un espai transformat en jardí visitable exclusivament en les hores habilitades per al bany.

Aquestes instal·lacions s’han recuperat al llarg del període 1998-2008 i els seus propietaris, Lola i Avelino, esperem que deixin bons records i millors sensacions a qui ens visitin.

Lola i Avelino
Casa y Apartamento Rural del Corral

*Nota: És propietari d’un allotjament rural publicat a Toprural i desitja contar-nos la seva història? Enviï’ns-la a blog.ca[@]toprural.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *