Vins i caves del Penedès

Al sud de la provincia de Barcelona i al nord de Tarragona trobem una de les zones més prolífiques en vins i caves del nostre territori, es tracta del Penedès. Dividit en tres comarques des de fa més de setanta anys, l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Penedès tenen un clima excepcional per al conreu de la vinya.

Per fer una petita ruta del vi i el cava proposem una primera visita al Vinseum. Situat a Vilafranca del Penedès ens donarà una amplia visió de les cultures del vi a Catalunya i descobrirem els orígens de la famosa denominació d’origen Penedès.

Vinyes

En acabat, són moltes les bodegues que podríem visitar en aquest recorregut però d’especial interés són les Caves Codorniu a Sant Sadurní d’Anoia. Dissenyades i construides a finals del segle XIX per Josep Puig i Cadafalch és un dels edificis més emblemàtics del modernisme català.

Entre les grans extensions de vinyes que produeixen vins d’una qualitat excepcional i caves de reconeguda fama mundial, per tot el Penedès podrem contemplar els castells de Castellet, de Gelida, d’Olèrdola o de Sant Martí Sarroca entre d’altres.

En el transcurs d’aquesta ruta podrem gaudir del Parc del Foix i del Parc Natural del Garraf. I com no podia ser d’altre manera, en un territori on la vinya ha marcat el caracter de la seva població, en la hospitalitat del seus veïns sempre hi trobarem una excel·lent gastronomia per acompanyar els vins de la terra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *