Viu les festes majors dels pobles aquest estiu!

A l’estiu un gran nombre de poblacions catalanes celebren les seves festes majors. És temps per gaudir amb els teus amics o la família, de ballar, de dies a la platja, de redescobrir les comarques d’interior, de passar les llargues nits estiuenques d’una manera diferent…

Girona

-El Mercat Medieval de Castell d’Aro, a la comarca de l’Empordà, es realitza el 21 i 22 d’agost, i és una cita amb la gastronomia i la artesania més popular de la regió. Té lloc al nucli antic del poble, a l’església de Santa Maria, al Castell de Benedormiens i als carrers del voltant.

-La festa de l’estany, a Puigcerdà, La Cerdanya, té lloc el tercer cap de setmana d’agost. Concentra a un gran fluxe de població que gaudeix de la ballada de gegants, el castell de focs a l’Estany i la desfilada de carrosses al·legòriques, entre d’altres.

-La festa major de Monells, al Baix Empordà, es realitza a finals del mes d’agost i té un original concurs molt popular, el de Munyir Vaques.

Barcelona

-No et perdis la Festa d’En Tocasons, a la bonica població de Taradell, a la comarca d’Osona, que té lloc cap als voltants del 25 d’agost. El soroll dels trabucs apunten que comença una festa molt antiga que acaba amb sopar de germanor.

-La festa major i festa de l’Arbre Fruiter de Moià, a la comarca del Bages, és ja tota una tradició que data de l’any 1904. Se celebra entre el 15 i 17 d’agost i es va crear en defensa de l’Arbre Fruiter amb la finalitat de fomentar la protecció de la natura. Coincideix amb la festa d’estiu del poble.

-La festa major del poble de La Llacuna, a l’Anoia, se celebra a partir del primer diumenge d’agost. la cervavila i els diables del correfoc són els autèntics protagonistes d’aquesta vila.

Lleida

-La festa major de Senterada, al Pirineu del Pallars Jussà, té lloc en honor de la Mare de Déu de l’Assumpció i, per tant, la trobem cap al 12 i 15 d’agost. És una festa rica en activitats d’alta muntanya, on hi destaca l’Escalada Ciclista a la Vall Fosca o la Cursa Popular.

-La festa major d’Organyà, a l’Alt Urgell, cap als voltants del 15 d’agost, ens ajuda a descobrir la natura i el món rural en diverses activitats de muntanya.

Tarragona

Firagost de Valls es realitza el 4 d’agost i es tota una exposició i venda de productes del camp. Valls es converteix en el centre de totes les mirades, on poder veure i compra la millor fruita, verdura, plantes, flors, vins i caves, mel, oli, herboristeria, i artesania.

-La festa major d’Amposta té lloc durant la setmana del 15 d’agost. A Amposta se celebra una de les festes més importants i complertes de les terres de l’Ebre. Concerts, concurs mundial d’esports tradicionals, concurs nacional de vestits de paper…

Si coneixes alguna festa d’interès arreu de Catalunya, pots deixar el teu comentar al blog per tal de compartir aquesta informació amb tots. Bona festa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *